søndag den 31. marts 2013

Henry Frederiksen, Haslev 1904 - 2010

http://www.sn.dk/Faxes-aeldste-doed-105-aar/Faxe/artikel/41915


Faxe - 26. januar 2010 14:43
Print artiklen Tip os Tip en ven Del på facebook

Faxes ældste død 105 år

Annonce
1 har anbefalet denne artikel
HASLEV: I en alder af 105 år og fem måneder sov Henry Frederiksen søndag stille ind i sit hjem på Skovvang, og det var kun i den allersidste uge af sit lange liv, at han ikke var kvik og rask og f.eks. ivrigt debatterede med om, hvad han havde læst i DAGBLADET.

Henry Frederiksen stammede fra Svebølle-egnen, hvor han blev uddannet gartner. I 1929 flyttede han til Haslev, da han blev ansat på SEAS, og han var med til at grave master ned efter at have slæbt de tunge pæle ud over markerne - og da han var med på Masnedølinjen, cyklede han hjemme fra Haslev hver dag, så han kunne være der kl. 7 om morgenen.

Efter SEAS blev Henry Frederiksen ansat på gasværket, indtil det lukkede, så ved kommunen, hvor han virkede som pedel, bl.a. ved blokken på Teglværksvej.

Men i sagens natur var han pensionist i mange år, og han mistede sin kone for 21 år siden. Han fortsatte imidlertid med at bo alene i huset på Skovvang til det allersidste, han kørte også bil indtil for en håndfuld år siden - og selv i en alder af 105 år var han ikke afhængig af kommunens madleverancer. Ægteparret Frederiksen fik aldrig nogen børn, men de havde en sydslesvigsk feriepige, Elke, og hun kom flere gange om året og lavede små portioner af mad, som Henry Frederiksen kunne varme i mikroovnen.

Henry Frederiksen vidste en masse om gamle dage, han kunne huske og fortælle, men det var aldrig muligt at lokke han til at medvirke til interviews i avisen. Ingen gider læse om gamle dage, påstod han.

Henry Frederiksen bisættes fra Haslev kirke torsdag kl. 11.



http://www.afdoede.dk/index.php?page=visannonce&id=1047817598


Kristian Henry Frederiksen

Dødsannonce - Kristian Henry Frederiksen - Haslev


Ingen kommentarer:

Send en kommentar