onsdag den 29. oktober 2014

Johanne Jensen, Horsens 1909 -

http://www.oestbirk-avis.dk/105-arig-motionerer-i-romaskinen-hver-dag

105 årig motionerer i romaskinen hver dag
11. 10 2014
- Man bliver aldrig for gammel til at motionere, siger Johanne Jensen, der fylder 105 år den 14. oktober
Johanne Jensen, der bor i beskyttet bolig nær Skovly Centeret i Hovedgård, fylder den 14. oktober 105 år.
 Johanne flyttede fra Tvingstrup til Hovedgård i 1992. De første 15 år klarede hun alting selv, men en blodprop i øjet nedsatte synet og forhindrede avislæsning og håndarbejde. Nu får Johanne dryppet øjnene 3 gange dagligt, og hun får også hjælp til påklædning samt bad. Der kommer hjemmehjælp 1 time hver anden uge. Johanne henter selv sin varme mad i køkkenet på Skovly og aftensmaden sørger hun selv for. Det vil sige til indkøb er hun afhængig af hjælp.
 - Naboer, venner og familie er flinke til at hjælpe, fortæller Johanne.
 Johanne følger med i alt, hvad der sker omkring hende, hun er medlem af Dansk Blindesamfund og herigennem modtager hun mange lydbøger og nyhedsbånd, men radio og fjernsyn giver også mange gode informationer - så som politik, sport og ellers hvad der rører sig i verden.
 Johanne har mange venner, der er flinke til at aflægge et besøg og familien har hun også meget glæde af. Hukommelsen fejler ikke noget, så der er helt styr på børnebørnene og oldebørnene, som ofte aflægger besøg eller ringer.
 Johanne er meget medlevende, hvis nogle er syge eller triste, så smitter det af på Johanne, der virkelig besidder medfølelse i bedste forstand. Dermed også sagt at hvis hendes medmennesker  har det godt og er tilfredse, så er alting godt.
 Johanne er overbevist om at motion er godt for både legeme og sjæl. Der står en romaskine i hendes badeværelse, som bliver brugt hver dag, og som regel skal motionscyklen på Skovly også lige røres, når man alligevel kommer forbi på vej til køkkenet for at hente middagsmaden.
 Johanne glæder sig over at hun kan være mod andre, som hun ønsker, de skal være mod hende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar