søndag den 27. juni 2021

Anthon Geisler, Grønland 1919 - 2021

 https://avannaata.gl/nyheder/2021/02/22_anthongeisler?sc_lang=da

Anthon Geisler døde kort efter sin 102-års dag:


https://sermitsiaq.ag/node/227598


Anthon Geisler er død

Den mangeårige erhvervsdrivende i Ilulissat, Anthon Geisler, der blev 102 år i sidste uge, sov stille ind søndag morgen.

Folkekære Anthon Geisler, som har drevet en kiosk i Illumiut i Ilulissat i mange år, er død. Han blev 102 år.

Det bekræfter Anthon Geislers nevø, Hugo Svensson, over for Sermitsiaq.AG.

Hugo Svensson oplyser, at Anthon Geisler sov stille ind mellem klokken 06.00 og 07.00 søndag morgen på alderdomshjemmet 'Unganartoq' i Ilulissat.

- Han har haft mange oplevelser gennem sit lange liv, og han har udtrykt på det seneste, at han var ved at være mæt af dage. Hans ønske har været, at vi skulle takke på hans vegne, når hans tid kom, siger Hugo Svensson til Sermitsiaq.AG.

Selvstændig i over 60 år

Anthon Geisler pensionerede sig som erhvervsdrivende da han var 101 år, efter han havde været selvstændig i omkring 60 år.

Han fyldte 102 år 21. februar, hvor det blandt andet bød på en køretur gennem Ilulissats by til lufthavnen.

- Det var en herlig dag. Jeg huskede tilbage på de mange år som erhvervsdrivende, for jeg var meget glad for mit arbejde, sagde Anthon Geisler i et interview til Sermitsiaq.AG i forbindelse med hans 102 års fødselsdag.

Han fik tildelt fortjenstmedalje Nersornaat i sølv i forbindelse med sin 100-års fødselsdag for to år siden.

Anthons 102 års fødselsdag fejret

Den ældste borger i Ilulissat, Anthon Geisler, havde 102 års fødselsdag, og i den anledning overraskede beboere og ansatte i alderdomshjemmet, familie og venner Anthon ved at synge en salme uden for hans værelse.
22. februar 2021
Fødselaren fik en buket blomster fra eleverne i 3.a.
Eleverne fra 3. a i Atuarfik Mathias Storch havde indsamlet penge ved at sælge sælsuppe. De havde købt en buket blomster for pengene, som de gav fødselaren og sang en fødselsdagssang på grønlandsk og engelsk. Vi takker 3. a for deres dejlige fødselsdagsgave.

Omkring klokken 14.00 blev festligholdelsen af fødselaren påbegyndt sammen med familie og venner. På vegne af fødselaren takker vi korsangerne for deres smukke sange.

Efter veloverstået kaffemik blev Anthon efter eget ønske kørt ud til lufthavnen af hans nevø. Vi takker for en dejlig dag og ønsker Anthon Geisler rigtig hjertelig tillykke.

Ansatte i alderdomshjemmet


Fødselaren med butterfly og Nersornaat medaljen.
3. a-mi atuartut erinarsorlutillu tunissuteqarput.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar