torsdag den 12. august 2021

Ella Fay Nielsen, Hillerød 1915 - 2021

https://doedsannoncering.dk/dodsannonce/dodsfald/ella-fay-lulu-nielsen-2339

Ella Fay Lulu Nielsen

∗ 9. februar 1915 - † 22. juni 2021 i Hillerød


 https://sn.dk/Hilleroed/Danselaererinden-Fru-Nielsen-er-doed-106-aar-gammel/artikel/1449990



Billede
facebook icontwitter iconlinkedin icon
print ikon
send til en ven ikon
Danselærerinden Fru Nielsen er død, 106 år gammel
Hillerød - 28. juni 2021 kl. 13:24

En af Hillerøds ældste borgere Ella Fay Lolu Nielsen er død, 106 år gammel.

Ella Nielsen blev født den 9. februar 1915 i Bakkegade. Hun var datter af Anna Marie og Hans Petersen og den yngste af en børneflok på syv.

Kort før hendes konfirmation døde hendes mor i 1929, og dermed brast drømmen om at blive enten sygeplejerske eller damefrisør. Så i første omgang blev hun hjemme hos sin far. I fritiden gik hun til dans hos Institut Bjarnov, og på danseskolen mødte hun Hugo Nielsen. Han kom fra Roskilde, men havde fået arbejde på Vulkanisørfabrikken HIAK, som lå på torvet (bag Postgården).

I 1934 blev de gift på Hillerød Rådhus. Hugo Nielsen havde i mellemtiden påbegyndt en uddannelse som danselærer, og i 1938 startede de to danseskole op i Hillerød. I de næste 42 år frem til 1980 drev de danseskole ikke blot i Hillerød, men i det meste af Nordsjælland med deltagelse af tusindvis af elever.

I 1980 blev skolen afhændet til Leif Stenhøj, som den dag i dag driver skolen videre.

Fru Nielsen - som hun altid blev kaldt på danseskolen - fortsatte med at hjælpe helt frem til 1995, hvor hun blev 80 år.

Derefter begyndte et nyt kapitel i Elly Nielsens liv. Hun begyndte at male - både acryl og vandfarve, og det blev til mange malerier. Hun har aldrig været alvorlig syg, men som 99½ årig flyttede hun ind på Plejecenter Skanselyet.

Ella Nielsen var kendt, som et stille, men altid hjælpsom og positivt menneske over for alle. Hun var nysgerrig på livet og fulgte meget med i familiens og venners liv. Men som så mange gamle mennesker led hun under Corona-nedlukningerne. Aflysning af aktiviteter og besøgsforbud trak på livsglæden.

Undertegnede har selv som barn og ung danset på Hugo og Ella Nielsens danseskole, og senere været kollega med Ella Fay Lolu Nielsen, som i 2017 fik en fortjent hyldest af de danske danselæreres forening DDD, da foreningen fejrede sit 100 år jubilæum. Med sin dengang 102 år var Ella ældre end foreningen.

Ella Nielsen efterlader sig to døtre, fire børnebørn, otte oldebørn og fire tipoldebørn.

Ære være Ella Fay Lolu Nielsens minde.

Jørgen Christensen




Ingen kommentarer:

Send en kommentar