torsdag den 7. februar 2013

Edvard Jensen, Vejle 1905-2010

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/380898:Mennesker


Ved Jens Edvard Jensens død skriver hans datter Birgit på familiens vegne følgende mindeord:
Min far, Edvard Jensen, døde den 9. september 2010 i en alder af 105 år. Som et knudret, gammelt egetræ måtte han til sidst falde for livets ubønhørlighed, døden.

Far levede et liv med storm og vindstille, men altid forankret i sin kristne tro. I mere end et århundrede oplevede han fem regenter, to verdenskrige, den spanske syge og opfindelse af penicillinet, for blot at nævne nogle vigtige ting.

Som Kaj Munk formåede han efter min mors død i 1984 at lade sig omplante fra den fede lollandske muld til den jyske sandjord. Far solgte slægtsgården i Hillested på Lolland for at bosætte sig på en mindre ejendom i Lundby på Sydsjælland. Denne drev han i 15 år. Efter mere end 20 år i henholdsvis Billund og Vejle, formåede han igen at lade sig omstille til et roligt liv i en ældrebolig i Vejle, tæt ved søn og svigerdatter.

For sin familie var han et stort omdrejningspunkt, og typisk var hans omsorg for sine nærmeste. Far efterlader sig et tomrum, men mest af alt vil vi med glæde mindes hans humor og engagement.

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/359273:Mennesker--Rundt-i-dag

105 Forhenværende gårdejer Edvard Jensen, Vejle, blev født i 1905 på Lolland, hvor han drev landbrug på tre forskellige ejendomme. Da arbejdet på Gartnergården blev for omfattende, solgte han den for derefter sammen med sin hustru Elna at flytte til Sydsjælland, hvor han overtog et mindre landbrug. Efter Elnas dødsfald i 1984 solgte han ejendommen i Lundby. Som 81-årig købte han hus i Billund for at komme tættere på børn og børnebørn. I 2001 flyttede han til en ældrebolig i Vejle med udsigt til mark og skov. Her får Edvard Jensen god hjælp af hjemmeplejen til forskellige gøremål.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar