torsdag den 17. marts 2016

Gerda Muff, Allerød 1906 -

http://alleroed.lokalavisen.dk/gerda-muff-fyldte-110-aar-husk-at-kigge-lyst-paa-tingene-/20160316/artikler/160319364/1008


110 års fødselsdagsbarnet Gerda Muff flankeret af til venstre sognepræst Martin Corfix og til højre Allerøds borgmester, Jørgen Johansen. På bordet står den hjemmelavede lagkage fra Lyngehus.
110 års fødselsdagsbarnet Gerda Muff flankeret af til venstre sognepræst Martin Corfix og til højre Allerøds borgmester, Jørgen Johansen. På bordet står den hjemmelavede lagkage fra Lyngehus.

Gerda Muff fyldte 110 år: Husk at kigge lyst på tingene

Danmarks tredieældste indbygger blev fejret med lagkage og levende musik på Lyngehus

TEKST OG FOTO: MICHAEL BRAUNSTEIN
"Opskriften på at blive 110 år? Jeg vil i hvert fald sige, at det er vigtigt at kigge lyst på tingene."
Sådan sagde Gerda Muff til Allerød Nyt, da hun onsdag på Lyngehus blev fejret med gaver, familie-besøg, hjemmelavet lagkage og en gedigen overraskelse i form af et levende orkester, anført af sognepræst Martin Corfix.
Danmarks tredieældste indbygger var i fint vigør og hyggede sig tydeligvis under sin 110 års fødselsdagsfest. Og hun havde mere at sige, når det gælder om at give et godt råd til andre, der også gerne vil nå den alder:
"Jeg har haft sorger og glæder som alle andre. Men når man bliver gammel, skal man ikke også blive sur - nej, man skal blive gammel og glad. Vær optimistisk og vær nysgerrig," sagde Gerda Muff.
Gerda Muff har oplevet meget i sit lange liv, herunder to verdenskrige og ni krydsninger af Atlanten på et skib.
Hun har et barn, fire børnebørn, fem oldebørn og seks tipoldebørn, foruden et stor familie i øvrigt - og mange af dem var mødt op for at ønske tillykke og deltage i en familiefest i 'Oasen' onsdag eftermiddag. Der kom familie til Lynge fra flere steder i Danmark, men også fra Østrig og Sverige.
Fødselaren fik desuden besøg af Allerøds borgmester, Jørgen Johansen, der mødte op med blomster, og Lyngehus serverede en stor, hjemmelavet fødselsdagskage.
Til stor glæde for Gerda Muff og beboerne på Lyngehus bød sognepræst Martin Corfix på en ægte overraskelse, da han sammen med to andre musikere kom ind og spillede musik fra forskellige perioder i Gerda Muffs liv. Orkestret hedder Copenhagen Brass, men musikerne vil også være kendt fra Frederik den VII's Hoboistkorps. Det var virkelig noget, der fik smilene frem og sangstemmerne i gang.
"Din gave er en melodi-buket," sagde Martin Corfix, der ikke bare spillede på sin trompet, men også introducerede melodierne i melodi-buketten.
Martin Corfix sørgede for en ægte overraskelse, da han i spidsen for et tre mands orkester spillede musik, der fik smilene frem og sangstemmerne i gang på Lyngehus.
Martin Corfix sørgede for en ægte overraskelse, da han i spidsen for et tre mands orkester spillede musik, der fik smilene frem og sangstemmerne i gang på Lyngehus.
Publiceret: 16. Marts 2016 15:39
¨
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt
KOMMENTARER/SKRIV KOMMENTAR
Angiv dit rigtige fornavn og efternavn. Indlæg, der er anonyme eller skrevet under falsk navn, vil blive slettet. Hold dig til emnet. Vis respekt og skriv i en god tone. Gå efter emnet - ikke personen. Det er ikke tilladt: At fremsætte injurier, at opfordre til vold, kriminalitet eller racisme, at chikanere eller diskriminere personer for køn, handicap, seksuel orientering, race eller religion.
Skriv direkte ind i feltet , vores system kan ikke håndtere tekst kopieret fra Word – alternativt kan man bruge et tekstprogram som f.eks. Notesblok.
NB: Vær opmærksom på, at der kan gå lidt tid, inden kommentaren vises på siden
Kommentar


     

Ingen kommentarer:

Send en kommentar