fredag den 8. juni 2012

Dora E Jensen, Mariagerfjord 1903 -

Den ældste i live i Danmark, Dora Jensen, skal bare leve et år til for at blive 3-ældste veldokumenterede person i Danmark hidtil. Her omtaler af hende fra nordjyske.dk :

http://nordjyske.dk/nyheder/108-aar-i-morgen/5644e80b-d3bc-4902-8e33-00e865637d47/1/1513



OPDATERET 10. MAJ 2012 16:52

108 år i morgen

Dora Jensen, en af Danmarks ældste, plejehjemmet Teglgården, Als, fylder lørdag 108 år.

Fysisk klarer hun sig godt, men det kniber noget med hukommelsen. Det kan være svært at huske, hvad man fik til middag, og hvem, der lige har været på besøg.

Indtil for få år siden klarede Dora Jensen sig selv i sit lille hus på Kirkevej i Als, hvor hun havde soveværelse på første sal og uden fast trappe. Den måtte hun trække ned hver gang, hun skulle i seng. Det voldte imidlertid ikke problemer.

Hun havde også passeret de hundrede, da hun stoppede med at gå til formiddagsgymnastik i den lokale gymnastikforening.

Hun er opvokset på egnen og drev sammen med sin mand et mindre landbrug.



OPDATERET 11. MAJ 2012 15:03

107 år

Dora Jensen, plejehjemmet Teglgården i Als, fylder fredag 107 år.

Der er ikke så meget spræl mere i den gamle dame, der boede i eget hus og var meget aktiv på den pæne side af de 100 år. Nu kniber det med hukommelsen, og bentøjet har det heller ikke for godt, men hun er faldet godt til på plejehjemmet.





OPDATERET 12. MAJ 2012 08:43

Vild med dans

¤Dora Jensen, Maria-gerfjord Kommunes ældste borger, Plejehjemmet Teglgården i Als, fylder torsdag 106 år.

Det er kun få år siden, Dora Jensen flyttede ind på plejehjemmet, og hun er stadig aktiv og følger med i, hvad der sker i byen og på egnen, og hun går heller ikke af vejen for en svingom. Så sent som ved Sankt Hans festen på Teglgården, da spillemandsmusikken fyldte opholdsstuen, trak det i benene, og hun fik sig en dans.

Hun var over 100 år, da hun opgav at være med til den ugentlige gymnastikformiddag i den lokale forening.

Hukommelsen er dog ikke længere helt, hvad den har været.


27dora
Dora Jensen, Als, Hadsund, Mariagerfjord * 27 aug 1903 -
(2008-foto)



OPDATERET 13. MAJ 2012 06:06

105 år i dag

Dora Jensen, Teglgården, Als, fylder i dag 105 år.

Hun er i forhold til sin høje alder rask og åndsfrisk og kan komme rundt ved egen hjælp.

Indtil for kort tid siden boede hun i eget hus på Kirkevej og var med på formiddagsholdet i gymnastiklokalet.

I de seneste år har hun haft stor fornøjelse af strikkepindene, og hun holder af at snakke og være sammen med de øvrige beboere på plejehjemmet.


Når gymnastikforeningen holder sin forårsopvisning i Als-hallen søndag eftermiddag viser formiddagsholdet også lige flaget. Halvdelen er med i den fælles indmarch. 

Til den sidste "undervisningsdag" var byens ældste, 103-årige Dora Jensen og Nadjeschda Johansen, der nærmer sig de hundrede, også inviteret med. De har begge været på holdet i mange år, men nu er bentøjet blevet for svagt, men det sociale har de det fint med.


Foreningens ældste medlem, Dora Jensen på 102 år var dukket op i dagens anledning og var med i den fælles indmarch. Det var imidlertid Nadjeschda Johansen, der fik titlen af ældste aktive. Som ved jubilæumsopvisningen sidste år sad publikum ved lange kaffeborde i hallen.


 Der var kun et enkelt skår i glæden, da Als Gymnastikforening søndag eftermiddag holdt sin 100 års jubilæumsopvisning i Als-hallen. Foreningens ældste medlem, 100-årige Dora Jensen, var sløj og kunne ikke være med.


 EJLIF RASMUSSEN OG CLAUS SMIDSTRUP
OPDATERET 17. MAJ 2012 08:05

Aktiv gymnastikpige fyldte 100 år

FESTDAG Landsby fejrede sin ældste borger, som nu er æresborger i Hadsund Kommune

ALS: Straks fra morgenstunden, onsdag, var flaget på Springvandspladsen i Als hejst. Det sker ellers kun ved helt specielle lejligheder og aldrig på almindelige fødselsdage, men det var heller ikke en helt almindelig fødselsdag. Byens ældste borger, Dora Jensen, fyldte 100 år.

Dagen oprandt med strålende solskin, da knap et halvt hundrede medlemmer af Als Gymnastikforening samledes ved anlægget for i samlet trop med foreningsfanen i spidsen at gå til Dora Jensens hus på Kirkevej.

Med en tidsplan, der var et kongeskib værdig, ankom de præcis klokken ni og sang fødselsdagssang for Dora, der modtog hyldesten på sin trappesten med en jakke over skuldrene. Lidt morgenkøligt var det.

Da man skulle synge en speciel forfattet sang til lejligheden, insisterede fødselaren i at være med og gik ned blandt gymnastikkollegaerne og sang med af fuld hals med fanen blafrende ved siden af sig. Den blev båret og holdt af formanden, Rikke Thomsen.

Medens hver enkelt ønskede Dora tillykke, blev der båret glas frem og budt på morgenbitter til alle fremmødte, også til borgmester Karl Christensen og formand for socialudvalget, Poul Bergmann, der var mødt frem for at gratulere, men som lige måtte vente til alle gymnastikkammeraterne havde givet fødselaren et knus.

Borgmesteren medbragte traditionen tro 100 kroner i ny mønt - i dette tilfælde to-kroner - samt et bevis på, at Dora Jensen nu er æresborger i Hadsund Kommune med ret til at modtage en buket blomster fra kommunen, hver gang hun fremover har fødselsdag. Det er en ære, hun kun deler med én anden borger i kommunen.

Karl Christensen spøgte med, at han aftenen forinden selv havde pudset de mange mønter, og at han havde hørt, at fødselaren i år har tilmeldt sig mor/barn-gymnastik sammen med sin søn, pensioneret taxavognmand Jens Jensen, Als.

Der var også en buket blomster fra kommunen, der også havde gjort Hendes Majestæt Dronning Margrethe opmærksom på, at der i går var en 100 års fødselsdag i Als.

Og mens tiden gik til posten kom med telegram hobede gaverne sig op i Dora Jensens lille hus, hvor der var endnu mere liv en sædvanligt.

Om eftermiddagen var den 100-årige vært for en festmiddag på Als Kro og Badehotel, hvor der efterfølgende blev danset. Dora, der er rask til bens, holder nemlig af at få sig en svingom.









2 kommentarer:

  1. Fotoet bragt ved Dora Jensens 105 års fødselsdag i 2008 kunne godt se ud til at stamme fra hendes 100 års dag 27 aug 2003, hvor hun ifølge omtalen blandede sig med de andre gymnastikpiger og istemmede en sang.

    SvarSlet
  2. Skal aktiv dødshjælp være tilladt, er et godt spørgsmål til alle oldingene

    SvarSlet