lørdag den 9. juni 2012

Marie-Therese Bardet, Frankrig 1898 - 2012

Bloggen her handler mest om danske ældste, men her en nyhed om Europas ældste:

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2012/06/08/0608193252.htm



Marie-Therese Bardet,
Europas ældre, Marie-Therese Bardet, er død. 114 år gammel. Her ses hun på sin fødselsdag i mandags for fire dage siden.
© Scanpix

Den ældste europæer er død

08. jun. 2012 19.32 Udland
Europas ældste indbygger er død. Den franske kvinde, Marie-Therese Bardet, døde fire dage efter sin 114 års fødselsdag, oplyser franske medier.
Hun havde to børn, syv børnebørn, femten oldebørn og seks tipoldebørn, fortæller hendes pårørende. 107 år adskilte Bradet fra sit yngste tipoldebarn, Corentin. På sin fødselsdag mandag fik hun 114 roser og en lagkage med tallet "114" udført i chokolade.
Bardet, der stammer fra Bretagne, døde på et plejehjem i Pontchâteau i det vestlige Frankrig. Hun elskede til det sidste søde sager, fortælles det.
Italiener er ældst nu
Ifølge listen over det amerikanske forskningsinstitut Gerontology er den 113-årige italiener Maria Redaelli-Granoli nu den ældste kvinde i Europa.
Bardet var den sjette-ældste person i verden ifølge en liste over folk over 100 år, som føres af Gerontology. Den ældste person i verden er den 115-årige amerikaner Besse Cooper. Hun blev født 26. august 1896.
Besse Cooper følges tæt af den italiensk-amerikanske Dini Manfredini og japaneren Jiroemon Kimura. De er også 115 år gamle.
/ritzau/dpa

3 kommentarer:

  1. bør denne blog ikke have statistik om gennemsnitsdødsalder?

    SvarSlet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  3. Jeg har overvejet at lede efter gennemsnitslevealderen for subkulturer, men kun hvis der er tegn på at en undergruppes levealder snart har mulighed for at komme op over 100 år. Det kunne dreje sig om kvindelige beboere på private plejehjem i rigmandskommuner, hvor statistikken måske ikke skæmmes af alle de som dør før støvets år.

    Det er dog svært at finde andre statistikker om gennemsnitslevealder end dem fra Danmarks Statistik, som kun opdeler efter geografi og køn. Fra Socialforskningsinstituttet findes også opdelt efter arbejdsgren og socialklasse, men ingen af disse parametre får gennemsnitslevealderen op over bare 90 år for nogen subgruppe.

    SvarSlet