torsdag den 26. maj 2016

Ellen Andersen, Høng, Kalundborg 1911 -

http://sn.dk/Kalundborg/Ellen-fylder-105-aar/artikel/575448

Ellen Andersen fylder i dag 105 år. Det fejres med familien og besøg af borgmesteren. Her ses hun sammen med sundhedsassistent Annette Jensen. Foto: Per Christensen
gallery icon
Se billedserie
Ellen Andersen fylder i dag 105 år. Det fejres med familien og besøg af borgmesteren. Her ses hun sammen med sundhedsassistent Annette Jensen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icontwitter iconlinkedin icon
print ikon
send til en ven ikon
Ellen fylder 105 år
Opdateret 23. maj 2016 kl. 11:06
Kalundborg - 21. maj 2016 kl. 20:47
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Annonce
Annonce
Når man har 104 fødselsdage bag sig, så er det svært at blive rigtig imponeret over en ekstra en af slagsen, og Ellen Andersen tager det da også meget afslappet, at hun i dag, lørdag den 21. maj, fylder 105 år.
- Det er der ingen grund til at gøre det store ståhej ud af, mener hun.
Den 105-årige kvindes krop er ikke hvad den har været medgiver hun. Hun bliver kørt rundt og hørelsen er heller ikke for god længere. Humøret fejler til gengæld ikke noget. Hun griner bredt da sundhedsassistent Annette Jensen tester hendes høreapparat med de første strofer fra Kim Larsens »Syd for Køge«, og i det hele taget holder hun meget af, at der bliver lavet sjov og er liv omkring hende.
- Det er altid en stor fornøjelse, når børnehaven er på besøg. Der er jo ingen grund til, at det hele skal sættes i stå, bare fordi man er kommet lidt op i årerne, mener hun.
Ellen Andersen har kun været beboer på Høng Plejecenter de sidste fire år. Indtil da klarede hun sig selv. Inden da arbejdede hun i mange år som frisør, hvor hun blandt andet klippede og satte hår på patienterne på Epilepsihospital Filadelfia.
- Dengang når der var patienter som skulle flyttes, så ringede vi til hæren, der kom med nogle store bredskuldrede mænd, der bar dem, fortæller hun.
Ellen Andersen skulle også næsten selv bæres ud fra sin gamle arbejdsplads. Hun gik først på pension som 74-årig, og det var kun fordi hendes arbejdsgiver sagde stop.
Fødselsdagen fejres på Høng Ældrecenter med portvin og kransekage lørdag. Borgmester Martin Damm kommer også på besøg og hilser på fødselaren. Senere på dagen kommer Ellen Andersens familie på besøg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar