søndag den 16. april 2017

Ingrid Kvist, Vejle 1912 -

http://frdb.dk/Dagens-Portraet/Ingrid-har-rekorden-med-sine-105-aar/artikel/113254

Ingrid har rekorden med sine 105 årIngrid Kvist er Vejle Kommunes ældste indbygger, hun fylder 105 år på tirsdag, og da holder Solgaven en reception for hende. Foto: Mette Mørk

Ingrid Kvist, der bor på plejecenter Solgaven i Vejle, fylder 105 år på tirsdag. Hun er landmandsdatter fra Bække og har haft et virksomt liv.

Vejle: På væggen i Ingrid Kvists lyse stue på plejehjemmet Solgaven i Vejle hænger det indrammede bevis på, at hun er æresmedlem af Christianshavns Seniorklub.
Ingrid Kvist, der er Vejles Kommunes ældste indbygger, fylder 105 år på tirsdag. Hun boede i nogle år på Christianshavn sammen med sine to børnebørn, før hun valgte at flytte "hjem" til Jylland, da helbredet begyndte at vakle. 
Hun er født på gården "Søndervang" i Bække og en af fem søstre i en søskendeflok på 12, hvor hun nu er den eneste tilbage. I barndomshjemmet lærte hun tidligt at tage ansvar og hjælpe til. Hun lærte også at spille klaver, og den færdighed har hun holdt ved lige.
Ingrid Kvist elskede at gå i skole, hun var velbegavet og førstelæreren gik til forældrene for at overtale dem til, at hun måtte fortsætte i skolen. Sådan gik det ikke. Hun kom i huset og lærte husvæsen på en gård i nærheden af sit fødehjem.   

Pionér med zoneterapi

Siden lærte hun handel hos købmanden i Kragelund, og 26. april 1936 stod hun brud i Bække Kirke, da hun giftede sig med købmand Otto Kvist. De havde lært hinanden at kende på Hotel Hejmdal i Horsens. Hotellet eksisterer ikke mere, men kærligheden mellem Ingrid og Otto rakte gennem 68 år. De var forlovet i et par år og havde krondiamantbrylluppet i udsigt, da han døde.
Parret drev købmandsbutik i Hedensted i 35 år, men tidens udvikling med supermarkeder var årsag til, at de solgte og flyttede til Juelsminde. Her byggede de hus, og hun lærte zoneterapi sammen med parrets eneste barn, datteren Herdis.
Ingrid Kvist var pionér med zoneterapi og havde klinik i hjemmet. Hun syntes, det var interessant at lege detektiv og finde ud af, hvor folks forskellige dårligdomme kom fra, og hun er overbevist om, at zoneterapien er medvirkende årsag til, at hun har det så godt. Det er 20 år siden, hun mistede Herdis, og det er hendes livs største sorg. 
Nu er hendes liv på Solgaven, hvor hun er en skattet beboer med sine meningers mod.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar