lørdag den 2. december 2017

Elna Jensen, Brønderslev 1911 -

Else Jensen

51 82 53 54
Stokbrogade 20, 1. th
9700 Brønderslev

https://nordjyske.dk/nyheder/100-aar/399394fe-3124-4c43-9c0d-c2e7b4672d9a

100 år

Elna Jensen, Stokbrogade, Brønderslev, fylder torsdag 100 år.

Elna Jensen fylder 100 år torsdag.Foto: Kurt Bering
VREJLEV 20. december 2011 05:00
Elna Jensen er vokset op i Vendsyssel, først på et landbrug ved Vrejlev, og siden flyttede familien, der talte ni børn, til Vrå. Efter sin konfirmation kom Elna Jensen i huset at arbejde, og i 1933 blev hun gift med Valdemar Jensen, hvorefter parret bosatte sig i Brønderslev. Hun bor i dag alene i egen lejlighed og klarer sig med ganske lidt hjælp og er ved godt helbred. Elna Jensen har en datter, to børnebørn og fire oldebørn. Den runde dag fejres med et Åbent Hus arrangement om dagen, og om aftenen skal fødselaren ud at spise sammen med familien.
https://nordjyske.dk/nyheder/100-aar-og-i-fin-form/6efd10dd-7037-4626-9647-40dcb84ef01e

100 år og i fin form

Elna Jensen fylder 100 år - og har aldrig været på et sygehus

Mette Møller
Elna Jensen fylder 100 år 22. december.Foto: Kurt Bering
VREJLEV 18. december 2011 11:01
Når man er født i 1911 og stadig er ved godt helbred 100 år senere, må det siges, at man har gjort det godt. Men Elna Jensen, der fylder 100 år 22. december, har ikke selv nogen forklaring på, hvorfor det er lykkedes hende at få et så godt og langt liv. - Nej, det ved jeg godt nok ikke, for jeg har nok bestilt noget, funderer hun og får hjælp af sin datter, Sonja Michaelsen. - Det kan være, at det er det, at du har holdt dig i gang og ikke bare sidder, siger hun og tilføjer, at hendes mor i hvert fald ikke har spist sådan, som kostrådene lyder i dag. - I har da aldrig tænkt på, om det er noget, der feder eller ej, siger hun og får opbakning af sin mor. Uanset hvad forklaringen er, så er Elna Jensen i hvert fald i dag i stand til i stor udstrækning at klare sig selv. Hun bor i egen lejlighed og klarer sig med ganske lidt hjemmehjælp - en gang om ugen får hun hjælp til badning, og hver 14. dag kommer hjemmehjælpen og støvsuger, vasker gulv og gør rent på badeværelset. Ind i mellem tørrer hun selv støv af. - Det har jeg altid gjort, konstaterer Elna Jensen. Det hænder også, at hun går en tur ned i byen, og der bliver også drukket kaffe sammen med naboerne. Og så nyder hun at være sammen med sin familie. Hun har ikke gjort sig så mange tanker om, hvordan det er at være næsten 100 år. - Det tænker jeg aldrig på. Jeg står da op hver dag, smiler hun. Bortset fra, at hun ikke længere hører og ser så godt, fejler helbreddet ikke noget. Og hun har aldrig været den store bruger af sundhedsvæsenet. - Jeg har aldrig været inde på et sygehus og er stadigvæk rask, sådan da. Det eneste er hørelsen, og så døjer jeg med at se, konstaterer Elna Jensen. Husker Dronning Ingrids besøg Elna Jensen har udover datteren to børnebørn og fire oldebørn. Og så lever to af hendes søskende, de var ni børn i alt. De boede i de første år på landet ved Vrejlev. - Det skulle vi hjælpe ude i marken og hjemme i laden med at skære hakkelse, husker Elna Jensen. Det faldt helt naturligt, ligesom det var naturligt, at de ældre søskende hjalp de mindre. Senere flyttede familien til Vrå, hvor Elna Jensen gik i skole, og efter sin konfirmation kom hun i huset at arbejde, og i 1933 blev hun gift med Valdemar Jensen. Parret bosatte sig i Brønderslev, hvor Valdemar Jensen arbejdede på Pedershaab Maskinfabrik. Blandt de ting, hun husker fra Brønderslev, er da Dronning Ingrid besøgte Brønderslev for cirka 60 år siden. Elna Jensen bor i dag alene i Brønderslev, men datteren bor lige i nærheden og hjælper med indkøb og andre ting. Hun har tilbragt hele sit liv i landsdelen. - Jeg har ikke været udenlands eller noget, fortæller hun. Den runde dag fejres med et Åbent Hus arrangement om dagen, og om aftenen skal fødselaren ud at spise sammen med familien.



https://nordjyske.dk/nyheder/100-aarig-fejret-paa-behoerig-vis/131fe8fb-d592-435c-bf79-2df864bf084c

100 årig fejret på behørig vis

Elna Ragnhild Jensen, der bor Stokbrogade 20 i Brønderslev, blev fejret på behørig vis, da hun fyldte 100 år.

Borgmester Lene Hansen overbragte byrådets hilsen til Elna Ragnhild Jensen. Privatfoto
BRØNDERSLEV BYRÅD 27. december 2011 10:09
Der var hilsen både fra Dronning Margrethe og fra Brønderslev Byråd. Det var borgmester Lene Hansen, der overrakte en gave fra byrådet. - Det er altid en festdag, når nogen fylder 100 år, sagde borgmester Lene Hansen. Elna Ragnhild Jensen havde mange gæster til åbent hus i festlokalet, og senere gik turen til Restaurant Hedelund. Elna Ragnhild Jensen er glad for de mange hilsner. - Jeg overværede i 1951 Dronning Ingrids besøg i Brønderslev, og nu får jeg så en hilsen fra Amalienborg, siger en lykkelig Elna Jensen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar