søndag den 18. maj 2014

Djalmar Sylvester Andersen, Hvidovre 1908 - 2014

http://hvidovre.lokalavisen.dk/mindeordhvidovres-aeldste-borgerer-gaaet-bort-/20140429/maerkedage/704299183

Mindeord: Hvidovres ældste borger er gået bort

Med sine 105 år og næsten fire måneder har min far, Djalmar Sylvester Andersen, levet et længere liv end de allerfleste. Efter oplysninger fra Folkeregisteret i Hvidovre blev han kommunens ældste borger. Han har været undersåt for tre danske konger og én dronning. Men selv de sejeste dør, og torsdag d. 24. april sov han stille ind.
Navnet Sylvester fik han på grund af fødselsdagen på Nytårsaftens dag 1908. Dengang var det normalt, at man slog op i almanakken og gav børnene navn efter dagens helgen - derfor Sylvester.
Han kom til Hvidovre for mere end 50 år siden og gjorde hele turen med i velstands- og velfærdstider i en velfungerende forstadskommune.
Også på sine gamle dage nød han godt af velfærden. Efter en periode præget af lidt for længe ¿længst muligt i egen bolig¿, fik han plads på et af kommunens store plejehjem, Krogstenshave, og blomstrede op.
Takket være god og kærlig pleje på afdelingen Krogstens Alle 47 st. var det slut med faldulykker og dehydrering. Og han fik godt tre gode år, hvor vi som pårørende ikke længere forlod ham efter besøgene med angst og uro i hjertet.
Vi kan ikke takke afdelingens ledelse og de mange engagerede, dygtige og omsorgsfulde medarbejdere nok. Jeg er sikker på, at I fortsætter det gode arbejde, og at der også er omsorg og varme hænder til nye ældre medborgere i Hvidovre.

John E. Andersen
Publiceret: 29. April 2014 08:00

Ingen kommentarer:

Send en kommentar