søndag den 15. juni 2014

Johanne Grann, Århus 1896 - 2005

http://www.aarhusportalen.dk/vis_artikel.asp?ArticleId=15266

Amtets ældste borger er fyldt 108 år

20-08-2004 kl. 07:00

Johanne Grann har oplevet tre århundreder, to verdenskrige og er den ældste borger i Århus Amt. Torsdag fyldte hun 108 år.

Det er svært at få 108 lys til at stå i en lagkage. Derfor måJohanne Grann nøjes med at have appelsinstykker og vindruer i sin fødselsdagskage.
I går fyldte hun 108 år, og det blev fejret med familie, venner og ældrerådmand, Niels Erik Eskildsen (SF).
Ifølge Johanne Granns datter, Ester Breinholt, havde fødselaren det i går bedre, end hun har haft det i lang tid.
Den 108-årige dames helbred er blevet svækket i løbet af det sidste halve år, men hun har også oplevet tre århundreder, en verden uden elektricitet og biler og har nu titlen af amtets ældste borger.

Stærk i troen

I går holdt familien åbent hus klokken 13.00 ved Lokalcenter Skelager i den nordlige del af Århus, hvor Johanne Grann bor.De første gæster var allerede ankommet, da ældrerådmand, Niels Erik Eskildsen, kom forbi for at lykønske Johanne Grann på vegne af Århus Kommune.
»Tak for det,« sagde Johanne Grann, der ellers ikke taler meget mere.
Hørelsen og synet er også svækket, men det er troen på Gud derimod ikke.
I et interview har hun udtalt, at Gud har glemt hende, og at det er derfor, Gud ikke har hentet hende endnu.
Barnebarnet Anette Stjerne mener også, at troen er årsag til, at Johanne Grann stadig lever i dag:
»Hun er meget troende, og det er derfor, hun stadig hænger på. Hun sagde en dag til mig, at selv om hun ikke kan se, kan hun se inden i sig selv, og at hun ville ønske, at jeg kunne se det, somhun kan se,« fortæller barnebarnet.

Hjemmebag og salmer

Johanne Grannsagde engang til datteren Ester Breinholt, at det eneste hun ønskede sig var, at hendes børn ville gå i samme retning, som hun selv var gået. Men det mente hun, at hun ønskede, at de også blev troende.Det er et åbent spørgsmål, om børnene er gået den samme vej, men i går fik hun i hvert fald andre gaver fra familien og venner.
Hjemmebagte boller og hjemmelavet syltetøj, et par orkideer, håndklæder og bodylotion var noget af det, den 108-årige kvinde blev beriget med.
Fødselsdagssangen blev salmen »Alt står i Gud Faders hånd,« som den 108-årige kunne nyde, inden fødselsdagen var ved at være slut.

http://en.wikipedia.org/wiki/User:CGT_dk/%C3%86ldste


Ingen kommentarer:

Send en kommentar