torsdag den 2. april 2015

Amerikansk mulat nu verdens ældste person

http://www.dagens.dk/udland/verdens-nu-%C3%A6ldste-kvinde-kr%C3%A6ver-et-bes%C3%B8g-af-obama-p%C3%A5-sin-n%C3%A6ste-f%C3%B8dselsdag

Verdens nu ældste kvinde kræver et besøg af Obama på sin næste fødselsdag


 | Skrevet af Kirstine Petersen den 2. april 2015 - 12:35
Foto: AP Photo/Danny Johnston

Hun er netop blevet udnævnt til verdens ældste kvinde efter et dødsfald tidligere på ugen. Nu skal Obama til kaffe og kage hos hende, mener hun.

Gertrude Weaver er med sine 116 år netop blevet udnævnt til verdens ældste kvinde, eftersom verdens indtil for nyligt ældste kvinde døde i mandags.
Guiness rekordbøger har endnu ikke givet Gertrude den officielle titel, men hun er ikke i tvivl og har derfor et helt særligt ønske til hendes næste fødselsdag den 4. juli:
- Hun vil virkelig gerne møde præsidenten. Hun har stemt på ham to gange og det er hendes livslange drøm, siger centerchefen for det plejehjem, Gertrude Weaver opholder sig på til abcnews.go.com.
Hvilken mand med et hjerte ville takke nej til at opfylde en aldrende kvindes højeste ønske om at drikke kaffe og spise lidt kage sammen?
Vi får se, men ud over at Obama er en travl mand, så kan datoen for kvindens fødselsdag gå hen og blive en hæmsko for invitationen:
Hun fejrer fødselsdag den 4. Juli, der er en af amerikanernes helligste helligdage uafhængighedsdag eller deres svar på Grundlovsdag.

1 kommentar:

  1. Gertrude Weaver fundet i en amerikansk folketælling fra 1900 som født april 1898 er nu død og nåede kun at være verdens ældste ifølge GRG i få dage:

    http://www.avisen.dk/verdens-aeldste-naaede-at-vaere-verdens-aeldste-i-se_317588.aspx

    116-årige Gertrude Weaver fra USA er død. En anden amerikansk kvinde overtager nu den officielle titel.
    Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq, 7. april 2015 kl. 03:53

    For anden gang på én uge er den person, som officielt var verdens ældste, død.
    Mandag døde amerikaneren Gertrude Weaver på et plejehjem i delstaten Arkansas i USA. Hun blev 116 år og 277 dage.
    SE OGSÅ
    En stor gruppe søløver skyller i land på den amerikanske vestkyst.
    Over 2000 søløver strander og sulter i USA
    100-årig japaner sætter svømmerekord
    Forsker: Danmark kan lære af amerikansk frivillighed


    Hun nåede dermed at være klodens ældste i knap en uge, efter at japaneren Misao Okawa 1. april døde som 117-årig.
    Gertrude Weavers opskrift på et langt liv var at behandle andre mennesker venligt. Hun nød ifølge ledelsen på plejehjemmet de få dage, hun nåede at være i spotlyset som verdens ældste og fik læst artikler fra alverdens medier om hendes bedrift højt.
    Verdens ældste er nu amerikaneren Jeralean Talley fra Michigan. Hun blev født 23. maj 1899 og fylder dermed 116 næste måned, oplyser Gerontology Research Group, der validerer alderen for verdens ældste personer.
    Hun mener, at det er hendes tro på Gud, der har gjort hende så gammel.
    - Det er Herren. Alt er i hans hænder, sagde hun sidste år i et interview.
    Derudover hjælper det, siger hun, at hun aldrig har røget eller drukket. Den eneste gang, hun har været under kniven, var, da hun skulle have fjernet sine mandler.
    Den ældste person, der ifølge Guinness Rekordbog nogensinde har levet, er den franske kvinde Jeanne Calment, der blev 122 år og 164 dage.
    /ritzau/Reuter

    SvarSlet