mandag den 27. juli 2015

Poul Qvesel, Nr. Nebel, Varde 1911 -

Efter Martin Jørgensens død kan ældste mand i Jylland være en tidligere borgmester i Blåbjerg kommune:

https://da.wikipedia.org/wiki/Poul_Qvesel

Poul Qvesel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Poul Qvesel (født 11. juni 1911) er en dansk forhenværende skoleinspektør og borgmester.
Han voksede op i Hjørring, hvor Qvesels fader var murer. Efter faderens tidlige død i 1925 kom sønnen på privatskole og tog præliminæreksamen efterfulgt af lærereksamen på Nørre Nissum Seminarium. Dernæst blev Poul Qvesel ansat som lærer på Vestjysk Gymnasium i Tarm og senere på Vinderup Realskole, hvor han mødte sin tilkommende hustru, Margrethe Kaltoft Holm, som stammede fra Juelsvang ved Sønder Omme. Parret blev gift i 1936, og sammen med hende oprettede han Nørre Nebel Realskole, som de drev i 35 år. I 1960 blev skolen omdannet til en selvejende institution, og i 1970 blev skolen overtaget afBlaabjerg Kommune med Qvesel som skoleinspektør for det samlede skolevæsen i Nørre Nebel.
Han var valgt for borgerlisten til den stedlige kommunalbestyrelse i 32 år, dels som sognerådsformand og dels som borgmester efter kommunesammenlægningen 1970.
Inden for Det Danske Spejderkorps har han været divisionschef for Vesterhavsdivisionen, og han var stifter af det det første hjemmeværnskompagni i Blaabjerg Kommune i 1950. Han har modtaget Hæderstegnet for god tjeneste ved Hjemmeværnet.

Kilder[redigér | redigér wikikode]


http://www.jv.dk/artikel/1136827:Varde--NOerre-Nebel--100-aarig-kOerer-uden-om-plejehjemmet-i-egen-bil

Nørre Nebel: 100-årig kører uden om plejehjemmet i egen bil

Det kører for stadig flere 100-årige. For eksempel Poul Qvesel fra Nørre Nebel, der runder det trecifrede tal i dag. 
Foto: Henrik Dons Christensen

Fødselsdag: Det kører for Poul Qvesel, Nørre Nebel, som i dag runder 100 år. Helbredet er nemlig godt, og Poul Qvesel ruller stadig ud på Bredgade i sin BMW. Han har også en kæreste, så livskvaliteten fejler ikke noget, selv om Poul Qvesel hører til blandt de sidste, der kan huske udbruddet af første verdenskrig den 1. november 1914.

Han har netop været til 100-års-tjek på sygehuset, og der var intet at bemærke.

Gruppen af mennesker over 100 år, der mere eller mindre kan klare sig selv, er stærkt voksende. Cirka halvdelen af nutidens 100-årige kvinder kan klæde sig på, viser en undersøgelse fra Syddansk Universitet i fjor.

Undersøgelsen viser, at på ti år blev sundhedstilstanden blandt 100-årige markant forbedret. Forskerne sammenlignede 100-årige personer født i 1895 og 1905. Den viser, at næsten dobbelt så mange 100-årige selv kunne gå i bad i 2005 sammenlignet med 1995.

Cand.med Karen Andersen-Ranberg var med til at lave undersøgelsen, der blandt andet påpeger, at en forbedret hyggiejne i 1900-tallet har været med at gøre mennesker friske meget længe.
https://www.youtube.com/watch?v=etG1KV0D4LE

Ingen kommentarer:

Send en kommentar