torsdag den 9. januar 2014

Aase Blake, Fredensborg 1908 -

Næstældste i Fredensborg kommune (efter Agnes Steenstrup) bor på Else Mariehjemmet i Humlebæk:

http://fredensborg.lokalavisen.dk/106aar-og-ung-af-sind/Lokale-nyheder/20140106/artikler/701079613/1042

Aase Blake sammen med sin niece Tine Lysberg og Tines mand John Grandahl, der var med til at fejre hende på Mariehjemmet. Foto: Marie Gribel Vorum
Aase Blake sammen med sin niece Tine Lysberg og Tines mand John Grandahl, der var med til at fejre hende på Mariehjemmet. Foto: Marie Gribel Vorum

106år og ung af sind

Det er en berejst og vidende dame, der i fredags kunne fejre sin fødselsdag

AF MARIE GRIBEL VORUM
Aase Blake, der bor på Mariehjemmet i Fredensborg, fyldte i fredags 106 år. Hun er dermed den næst ældste borger i Fredensborg Kommune, men alderen trykker på ingen måde. Hver morgen starter Aase Blake dagen med en frisk avis, så hun kan holde sig opdateret, og hun er kendt som en både sød og skarp dame.
"Hun er en stærk kvinde, som er meget markant, men hun er også meget rar og givende, og det er altid dejligt at tilbringe tid sammen med hende. Åse er rig på de gode ting i livet, Ikke guld, men gode værdier," fortæller hendes niece Tine Lysberg, der sammen med hendes mand var kommet for at fejre fødselaren.
Dagen blev fejret med fornemt besøg af bormesteren, kage, champagne og fødselsdagssang, og det var tydeligt, at Aase Blake nød opmærksomheden, selvom hun ikke vil høre tale om, at hun skulle være noget særligt.
"Jeg er ikke noget unikum. Jeg er et menneske som du, jeg er bare blevet ældre," siger hun.
Aase Blake er en international dame. Hun blev født i Storbritannien inden hun sammen med sine forældre rejste tilbage til Danmark som 11-årig. Efter endt uddannelse fik hun arbejde i et rederi og flyttede til USA, hvor hun senere blev gift med dansk hoteldirektør og sammen med ham boede 30år i New Jersey, inden de vendte tilbage til Danmark for at nyde deres otium.
"Jeg har haft et fantastisk liv. Et interessant og varieret liv, hvor jeg har rejst meget og truffet mange forskellige folk," fortæller Aase Blake, der opfordrer alle unge mennesker til at tage ud at rejse og lære at stå på egne ben. Ellers har Aase Blake kun et godt råd til os alle til, hvordan vi får et godt liv:
"Jeg forsøger altid at gøre godt. Mød altid folk med et smil og husk at sige tak."
Og når spørgsmålet falder på, hvordan hun formår at holde sig så frisk i en alder af 106år, lyder svaret prompte:
"Jeg ved det ganske simpelt ikke."


Publiceret: 06. Januar 2014 11:00





Aase Blake, født i Storbritannien 3 jan 1908 - fl. jan 2014, Fredensborg

1 kommentar:

  1. http://www.lorry.dk/artikel/196059

    106 år og fortsat frisk
    03-01-14 19.30

    VIDEO |
    Den ualmindeligt åndsfriske Åse Blake fra Else Marie-hjemmet i Humlebæk fylder 106 år i dag. Vi tog med til fødselsdagen

    I ovenstående video siger speakeren at Aase Blake er ældste beboer i kommunen, mens borgmesteren siger de i Fredensborg kommune har borgere der er så gamle og friske som Aase Blake, selv om der er over 4 års aldersforskel både op til Agnes From Steenstrup og ned til 3-ældste i kommunen efter befolkningsstatistikken 1 okt 2013. Det nævnes hun kom til Helsingør efter at have boet i USA i en længere årrække, men hendes adresse inden Else Mariehjemmet på Kystvej i Humlebæk var følgende i Ordrup:
    Aase Blake - Ejgårds Tværvej 12 1, mh - 2920 Charlottenlund

    SvarSlet