tirsdag den 7. januar 2014

Anna Dahlstrøm, Nykøbing F 1902 - 2008

http://folketidende.dk/node/8763

Foto:

Lolland-Falsters ældste er død

Lolland-Falsters ældste, Anna Dahlstrøm, Nykøbing F., er død, 106 år.

03. December 2008, 10:12
Af
Anna Dahlstrøm, der stammede fra Grænge, kom til Nykøbing F, som 15-årig som ung pige i huset. Som 20-årig mødte hun sin mand - i øvrigt til et bal i Afholdsforeningen.
Den historie elskede Anna Dahlstrøm at fortælle, for hun var kendt for at skulle have en snaps og levertran hver dag i det meste af sit liv.

- Hvis man ville smides ud fra ballet, skulle man bare drikke alkohol, og det gjorde vi så, fortalte den meget humoristiske Anna Dahlstrøm om sit første møde med sin mand. Han var operatør i Kino-biografen - og med ham fik Anna Dahlstrøm fem børn.

Den store familie krævede det meste af hendes tid, men hun havde to i perioder arbejde på Nobels Cigarfabrik, ligesom hun også arbejdede som hjemmehjælper. Livet igennem gik Anna Dahlstrøm meget op i håndarbejde. Hun lavede lamper, broderede og lavede askebægre og lysestager af tin. Selv om hun i de sidste par år ikke var helt så selvhjulpet som tidligere, nægtede hun at forlade sit lille hus på Colbjørnsensvej.

- Jeg vil ikke på plejehjem. Jeg flytter ikke, før de skal bære mig ud, sagde hun til Folketidende, da hun i fjor fyldte 105 år.

Anna Dahlstrøm efterleves af en datter, ti børnebørn, 20 oldebørn og godt 20 tipoldebørn. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar