onsdag den 13. marts 2013

Nanna Andreasen, Jammerbugt 1903-2009

http://www.afdoede.dk/index.php?page=visannonce&id=1031284725

Vor kære elskede mor, svigermor, bedstemor og oldemor
 
9. august 1903  
 
er stille sovet ind
 
Birkelse Plejecenter, den 8. februar 2009
 
Karen
Ole og Lis
Lass og Konni
Børnebørn og oldebørn
 
Begravelsen har fundet sted fra Vedsted Kirke
fredag den 13. februar
 


http://nordjyske.dk/artikel.aspx?storyid=af00e9d5-08b4-4208-9b59-1c6970a29555


Nanna Andreasen bliver hyldet af en stor familie- og vennekreds. Arkivfoto: Martin Damgård.
 AF GRETE MILL GRETE.MILL@NORDJYSKE.DK
OPDATERET 13. MAJ 2012 09:28

Nanna fylder 105 år

Mogens Gade aftalte allerede mødetidspunkt med hende i fjor.

Jammerbugt Kommunes ældste borger, Nanna Andreasen, Birkelse Plejecenter, lader sig fejre over flere dage i anledning af, at hun fylder 105 år på lørdag.
Det var nu ikke helt tilsigtet. Men efter sønnen, Lass Andreassens opfattelse, har moderen ikke noget imod at feste over to dage.
Selv om Nanna Andreasen var tidligt ude med at bestille bord til familie- og vennefrokost på Hotel Søparken i Aabybro, var der alligevel optaget på dagen.
Derfor må hendes 64 gæster vente til søndag med at nyde fødselsdagsmiddagen – kalv stegt som vildt, is og tun til forret. Det er i hvert fald, hvad sønnen ser frem til.
Festlighederne begynder allerede i morgen. Da giver hun rundstykker til alle på plejecentret og på fødselsdagen holder stedet frokost for hende og hendes gæster. Da kommer borgmester Mogens Gade (V) også på fødselsdagsvisit med en hilsen fra kongehuset.
– Da jeg var til Nanna Andreasens 104 års fødselsdag, aftalte vi, at jeg skulle komme igen i år klokken 12, så det gør jeg, fortæller borgmesteren.
Nanna Andreasen har tilbragt hele livet på Birkelseegnen. Hun er født i Gl. Vedsted Skole som den næstældste af seks søskende. Som 27-årig blev hun gift med Hans Andreasen, som hun mistede i 1971. Parret boede i hans afsides beliggende hjem, indtil tyskerne belejrede stedet under Anden Verdenskrig. Da flyttede familien til en gård på Vedsted Kær, som en søn overtog i 1965. Parret fik tre børn, hvoraf de to bor i nærheden af hende, og hun er også beriget med en skare børnebørn og oldebørn. Datteren Karen i Saltum besøger trofast sin mor hver torsdag og søndagen, men Nanna Andreasen er også stadig med i sin whistklub og i plejecentrets aktiviteter. Hun flyttede fra eget hus for kun et par år siden og er kommet sig efter et lårbensbrud, så hun kan gå med rollator.
Og hvis nogen undrer sig over, at hun hedder Andreasen med et s og sønnen Lass med to, er forklaringen, forklarer Lass Andreassen, at præsten skrev forkert på hans dåbsattest.

http://www.tv2nord.dk/arkiv/2008/08/09?video_id=5037&autoplay=1









Ingen kommentarer:

Send en kommentar