lørdag den 8. juni 2013

Else Lundblad, Gribskov 1901 - 2011

http://www.sn.dk/Gribskov/Borgmester-paa-knae-for-109-aars-foedselar/artikel/85097#.UbL-xucvXSc

Borgmester Jan Ferdinandsen måtte på knæ for dagens fødselar.
Foto: Lars Skov
Gribskov - 24. september 2010 15:21 Opdateret 24. september 2010 15:38
Print artiklen Tip os Tip en ven Del på facebook Vis galleri

Borgmester på knæ for 109-års fødselar

 
1 har anbefalet denne artikel
 
Gribskov:Else Lundblad fik blomster fra en ukendt ung mand på sin 109-års fødselsdag. Den unge mand havde hørt Danmarks ældste borger i radioen tal om, hvor vigtigt det var med et godt humør. Og han var blevet så bevæget, han havde sendt en buket. Med en hilsen og en yderligere gave af en masse danske film, som Else kunne låne, hvis hun ville det.

Og det ville Else meget gerne. Gamle danske film er nemlig en af hendes hovedinteresser.

Else Lundblad blev fejret af familie, personale og medborgere på Skovsminde Plejecenter i Græsted, hvor hun har boet siden 2007.

Udover problemer med bentøjet og en smule nedsat hørelse, har Else det fint. Og det var hendes egne tænder, hun kunne sætte i jordbærtærten, da først alle interviews og borgmestertaler var overstået.

- Du ser så godt ud, sagde udvalgsformand Pia Foght, der sammen med borgmester Jan Ferdinandsen måtte ned på knæ for at lykønske den gamle dame

- Faktisk har hun pænere ben end end jeg har, betroede en af Else daglige plejepersoner, mens Else Lundblads frisør, som også var kommet til fødselsdag havde rosende ord til overs for Elses smukke hår.

- Tak, tusind tak, sagde fødselaren igen og igen, mens den ene buket efter den anden blev overdraget.

- Jeg har altid været glad for at leve og være med i alting, fastslog hun.
Borgmester på knæ for 109-års fødselar
Jordbærtærte stod højt på ønskesedlen hos Else Lundblad. 
Foto: Lars Skov

http://www.sn.dk/Sjaelland/Danmarks-aeldste-er-doed/artikel/133347#.UbMAH-cvXSc

Else Lundblad, fotograferet ved sin 109 års fødselsdag. "Med godt humør følger en masse med." Sådan lød opskriften til at få et langt liv fra Else Lundblad på hendes 109 års fødselsdag. Nu er Danmarks ældste død.
Foto: Lars Skov
Sjælland - 06. juni 2011 04:00 Opdateret 06. juni 2011 04:01
Print artiklen Tip os Tip en ven Del på facebook

Danmarks ældste er død

 
 
 
Danmarks ældste indbygger, Else Sofie Jensen Lundblad, er død. Hun blev 109 år.

Else Lundblad boede i sine sidste år på Skovsminde Plejecenter i Græsted i Nordsjælland. Hun var født i Randers den 24. september 1901, hvor hun også boede de første 103 år af sit liv, inden hun flyttede til Nordsjælland for at være tættere på familiemedlemmer.

Else Lundblad har oplevet bl.a. opfindelsen af samlebånd til bilproduktion, Titanics forlis, to verdenskrige, en månevandring, opfindelsen af tv-apparatet, penicillin, internettet, og et væld af andre begivenheder. Selv fremhævede hun ved sin 109 års fødselsdag sidste efterår især mørklægningen under 2. verdenskrig som en af de begivenheder, der virkelig havde bidt sig fast i hendes hukommelse. Hun fik i øvrigt på sin fødselsdag tilsendt blomster fra en ukendt ung mand, der havde hørt hende tale i radioen om vigtigheden af at være i godt humør, "for med godt humør følger en masse med".

Else Lundblad selv var aldrig været gift og fik ikke selv børn - et livsfaktum, som hun på sin 108-års dag og med et glimt i øjet anførte overfor Frederiksborg Amts Avis kunne være en af årsagerne til den høje alder, hun havde nået.

Else Lundblad blev bisat i lørdags fra Græsted Kirke.

http://www.navne.dk/9896549



Ingen kommentarer:

Send en kommentar