tirsdag den 19. januar 2016

Tage Sørensen, Esbjerg 1915 -

Her en artikel om en kun 100-årig mand, men blandt fremtrædende erhvervsfolk må han være næstældst efter Danfoss-enken Bitten Clausen født 20 okt 1912:

http://www.dr.dk/nyheder/regionale/syd/milliardaer-oeser-gaver-over-esbjerg-paa-sin-100-aars-foedselsdag


Milliardær øser gaver over Esbjerg på sin 100-års fødselsdag

100-årig milliardær har blandt andet købt 1000 flasker portvin til byens ældre.




Erhvervsmanden Tage Sørensen

Manden bag de verdenskendte redningsflåder fra Viking, Esbjergs store erhvervsmand og mæcén, Tage Sørensen fylder i dag 100 år.
Tage Sørensen har gennem de seneste fem årtier udvidet familiekoncernen Claus Sørensen A/S, så den i dag består af fem virksomheder med i alt 3.000 ansatte og en årlig omsætning på tre milliarder kroner.
Udover sin markante virkelyst i erhvervslivet har den 100-årige cand polit vist et generøst engagement i Esbjergs kulturliv. Millioner af kroner er doneret til kunst, kultur og sport gennem årene.
Fanø Kunstmuseum er etableret og betalt af Alice og Tage Sørensens Fond. Og da Tage Sørensen i 1997 fandt fodboldklubben EfBs forfatning "jammerlig", tog han som 82-årig initiativet til EfB Elite A/S, der i dag er selskabet bag Superligaklubben EfB.

Forærer byen en otte meter høj skulptur

Den store runde fødselsdag bliver fejret ved, at Tage Sørensen igen forærer sin fødeby et kunstværk - en otte meter høj granitskulptur, der er placeret på den nye Esbjerg Strand nord for havnen.
- Esbjerg har betydet enormt meget for mig. Jeg mangler ikke noget og vil gerne have, at man tænker pænt om mig, når jeg ikke er her mere, siger Tage Sørensen til DR Syd.
Fejringen af Tage Sørensen og afsløringen af skulpturen starter lørdag formiddag, og hele byen er inviteret.
I forbindelse med fødselsdagen har 100 års fødselaren købt 1.000 flasker portvin og chokolade, som bliver bragt ud til alle ældre på byens plejehjem.
- De har nok ikke mulighed for at komme alle sammen, lyder det fra Tage Sørensen.

2 kommentarer:

  1. Nogle ændringer blandt kendte danskere mindst 100 år gamle citeret fra Wikipedia:

    Dorthea (Bitten) Emma Clausen født Andkjær Hinrichsen (født 20. oktober 1912 i Haderslev, død 7. marts 2016)

    Svend Asmussen (født 28. februar 1916 i København) er en dansk violinist

    SvarSlet
  2. Tage Sørensen døde 17 maj 2016:

    http://xn--ddsannoncer-ggb.afdoede.dk/esbjerg/dodsfald/tage-sorensen/46981716

    Herefter er swingmusikeren Svend Asmussen født 28 feb 1916 ældste betydningsfulde danske mand i live. Ældste berømte danske kvinde i live er balletpædagog Nini Theilade født 15 juni 1915 i Poerwokerto, Indonesien.

    SvarSlet